Hansı kərə yağını alaq?
Kərə yağı mətbəxin əvəzolunmaz hissəsidir.
Sizinxeber.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, səhər süfrələrindən tutmuş, hər yeməkdə öz yerini tapır.
Supermarket rəflərində və ya kənd bazarlarında müxtəlif rəngli yağlara rast gəlinir.
Bəziləri daha ağ, bəziləri sarımtıl rəngdə...
Bu məqamda ağlımıza yalnız bir sual gəlir: Hansı yağ daha faydalıdır?
Sarı yağ:
Sarı kərə yağı, ümumiyyətlə, təbiətdə otlayan inəklərin südündən hazırlanır.
Otlarda olan beta-karoten (A vitamininin xəbərçisi) kərə yağına qızılı sarı rəng verir. Daha təbii və qatqısız istehsaldan gəldiyi üçün yüksək qida dəyərinə malikdir.
Ağ yağ:
Ağ kərə yağı adətən ot, silos və ya hazırlanmış yemlə bəslənən inəklərin südündən hazırlanır. Bu yemlərdə beta-karotin olmadığı üçün rəngi ağa daha yaxın olur. Enerji və yağ turşuları baxımından zəngindir, lakin sarı kərə yağı kimi A vitamini və antioksidanlarla zəngin deyil.
Nəticə:
Sarı kərə yağı tərkibindəki yüksək vitamin və antioksidant tərkibinə görə daha sağlam sayılır. Ağ kərə yağı da istifadə edilə bilər, lakin onun qida dəyəri sarı yağdan daha məhduddur.
Oxşar xəbərlər
Ölkəmizdə kərə yağı yenə bahalaşdı
Azərbaycanda kərə yağı ehtiyatı 3 dəfə artıb
Azərbaycanda kərə yağı istehsalının həcmləri açıqlanıb
Azərbaycan kərə yağı ixracından gəlirini 77%-dən çox artırıb
Bu il Azərbaycanda kərə yağı istehsalı idxaldan çox olub
Ən son xəbərləri bizim
"Facebook" səhifəmizdə izləyin
Digər xəbərlər
-
Əli Kərimlinin həbsi: AXCP bağlana bilər? - Cəlaloğlu
-
"İstədiyini et – bütün qanun bundan ibarətdir..." - Dünyanın ən qalmaqallı okkultist yazıçısı
-
Əli Kərimli tibbi müayinədən keçirilib - Təkadamlıq kamerada saxlanılır
-
Prezident: Azərbaycan Laos ilə əməkdaşlığın yeni məzmunla zənginləşməsinə xüsusi önəm verir
-
"Avant Qrup" MTK-ya məxsus binada ev sahibi olan sakinlər 3 ildir ƏDV-lərini geri ala bilmirlər ŞİKAYƏT
-
Erkən pensiya hüququ və məbləğdə artım - Prosedur necədir?












