Bu 3 qida ağız xərçənginə səbəb olur
Cənubi Kaliforniya Universitetinin tədqiqatçıları müəyyən ediblər ki, metioninin(amin turşusunun) həddindən artıq istehlakı ağız və tənəffüs orqanları xərçənginin yaranmasına səbəb olur.
BAKU.WS xarici KİV-lərə istinadən xəbər verir ki, ağız xərçəngi hüceyrələrində digər şiş növlərinə nisbətən metionin konsentrasiyası daha çox olur.
Bu qidalar arasında ən çox istifadə olunan krevetka, toyuq və mal ətidir ki, bunların tərkibində amin turşusu çoxdur.
Alimlər xərçəngin bu növü olan xəstələrdə aşağı metioninli pəhrizin effektivliyini öyrənmək üçün xüsusi təcrübələr keçirməyə başlayıblar. Onların fikrincə, müalicə üsullarının müəyyən edilməsi mümkün görünür.
Qeyd edək ki, əvvəllər insanlar beyin xərçənginin olub-olmamasını baş ağrı olması ilə əlaqələndirirdilər.
Oxşar xəbərlər
Səhər yeməyi yeməyən insanların nəzərinə! [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
DİQQƏT! Səhər yediyimiz bu qida böyrəklərdə daş yaradır - FOTO [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
EKM ilə beyin şişləri arasındakı mümkün əlaqə barədə AÇIQLAMA [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
Gündəlik istifadə edilən TƏHLÜKƏ – Antiperspirantlar xərçəngə SƏBƏB OLUR? [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
Stres keçirən hər kəs xərçəngə tutulur? - ARAŞDIRMA [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
Ən son xəbərləri bizim
"Facebook" səhifəmizdə izləyin
Digər xəbərlər
-
Azərbaycanda uşaqlar arasında YENİ XƏSTƏLİK yayılır
-
"Zeytun Park" MMC əmək müqaviləsi olmadan işçi çalışdırıb: Külli miqdarda CƏRİMƏLƏNDİ
-
"Qarabağ" "Çelsi" ilə görüşdə baş verənlərlə bağlı BƏYANAT YAYDI
-
Zavoddakı qəzada həlak olan Adil İsmayılov tanınmış hərbçi imiş
-
Türkiyədə həlak olan tanınmış azərbaycanlı jurnalist Emin İbrahimov dəfn edildi












