Kartof ölüm riskini azaldır
sizinxeber.az xəbər saytı

Kartof ölüm riskini azaldır




Hər gün yüz qram kartof yemək ölüm riskini dörd faiz azaldır.

BAKU.WS xəbər verir ki, ilk növbədə ürək-damar xəstəliklərinə təsiri daha çoxdur.  Bu barədə endokrinoloq Zuxra Pavlova məlumat verib .

Alimlər 1974-1988-ci illərdə anadan olan, üç dəfə sağlamlıq müayinəsindən keçən, 18-63 yaş aralığında olan 77 min insan haqqında məlumatları təhlil edən bir araşdırma aparıblar. Məlum olub ki, həftədə 14 və daha çox qaynadılmış kartof yeyənlərin ölüm riski daha azdır.

“Bu,  çox miqdarda kartof yeməyə çağırış deyil. İstənilən məhsul miqdarında tükətilməlidir, əks halda özünüzə zərər verə bilərsiniz”, – Zuxra Telegram kanalında yazıb .

O qeyd edib ki, isti kartof yemək olmaz. Otaq temperaturunda yemək lazımdır. Bu zaman qan qlükozası normasında olacaq.

BAKU.WS

Oxşar xəbərlər

Cəlilabadda payızlıq kartof əkini başlayıb, bu il sahələr artırılıb [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
Tovuzda kartof yığarkən öldü [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
Tovuzda kişi kartof yığarkən ölüb [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
Cəlilabadda payızlıq kartof əkini başlayıb, bu il sahələr artırılıb  [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]
Bunu edən qadınlar daha uzun ömürlü olurlar [xfgiven_updateblue][/xfgiven_updateblue]

Ən son xəbərləri bizim

"Facebook" səhifəmizdə izləyin

Digər xəbərlər